Den grønne omstilling går hurtigere, end træerne vokser!

19/12/2019

 

Kære Kunder,

Hermed en vigtig meddelelse om leveringssituationen på balsatræ og andre kernematerialer (PET) til kompositindustrien:

Kombinationen af en generelt stor efterspørgsel samt de seneste års massive udbygning af vindindustrien og øgede brug af det bæredygtige materiale i vingerne har ført til råvaremangel på balsatræ.

Fra 2018 til 2019 oplevede vi en prisstigning på balsatræblokke, og denne trend ser desværre ud til at fortsætte.

3A, som er global leverandør af balsatræ til kompositindustrien, har meddelt, at de kun har få typer af balsatræ tilbage på deres lagre og tidligst forventer en bedring af leveringsituationen i andet halvår 2020, og sandsynligvis også længere ude i fremtiden, da regnsæsonen netop er startet i de områder, hvor balsatræet gror.

Monofiber forudser, at situationen kan blive langvarig, idet det vil tage tid at udbygge produktionskapaciteten, samtidig med at der jo går 5-7 år, fra frøene plantes, til balsatræerne kan høstes.

Der findes naturligvis alternative kernematerialer, såsom PET, PVC, PUR, SAERcore, men desværre er nogle af disse produkter også påvirkede af manglen på balsatræ, da alle producenter er tvunget ud i at søge alternative løsninger.

Monofiber beklager situationen og vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at finde alternative løsninger til vores kunder.

Ring endelig til os og hør hvilke få balsatræsprodukter, Monofiber endnu har på lager, eller kan skaffe hjem? Eller få en samtale om jeres muligheder for at anvende et alternativt kernemateriale.

Kontakt os på mail eller tlf. +45 4485 0500.

 

Vedbæk, 19. december 2019

 

Tilbage