BÜFA®-ISO-Gelcoat 3000 modstår ekstreme klimatiske påvirkninger på Antarktis!

27/02/2020

 

En af de førende private virksomheder inden for kompositsektoren i Rusland, LLC ”Composite Group”, modtog i 2018 den udfordring at fremstille en glasfiberkuppel med orange gelcoat (BÜFA®-ISO-Gelcoat 3000). Kuplen skulle designes til at beskytte vintersportsentusiaster mod vind og kulde i forbindelse med påfyldning af brændstof på snescootere samt til midlertidig opbevaring af brændstof.

Mens den 64. "Russiske Antarktisekspedition" på stationen Vostok lå i dvale, blev de første videnskabelige, klimatiske forsøg på en sådan glasfiberkuppel udført. Kuplen blev installeret på en snedækket overflade for at vurdere virkningerne af de strenge antarktiske klimaforhold på materialet. Kuplen blev udsat for stærk ultraviolet stråling ("ozonhul"), lave temperaturpåvirkninger (gennemsnitstemperatur -74 ° ? og minimum -82 ° ?) i sommermånederne (februar-april 2019), samt de slibende virkninger af snekrystaller/nåle i en vindpåvirkning på op til 20 m / sek i vintermånederne.

Ifølge S.F. Vasyutkin, generaldirektør for "Composite Group" LLC, viser tilbagemeldinger fra russiske videnskabsmænd, at kompositmaterialet i kuplen ved brug af BÜFA®-ISO-Gelcoat 3000 har overlevet alle ovennævnte påvirkninger uden nogen ydre ændringer i materialet, inklusiv glansniveau. Kuplen vil fortsat blive betjent af personalet på Vostok Stationen under en længerevarende test i forbindelse med lave temperaturer og stærk UV-stråling.

BÜFA® -ISO-GELCOAT 3000 BÜFA-produktporteføljen inkluderer et antal gelcoats til meget forskellige anvendelsesområder. Som Europas førende leverandør af gelcoats investerer BÜFA løbende i videreudviklingen af sin produktserie.

BÜFA®-ISO-Gelcoat 3000 kan benyttes til et bredt spektrum af applikationer, der kræver særlige farvenuancer og høj UV-resistens.

Produktfordele ved BÜFA®-ISO-GELCOAT 3000

• Høj farvenøjagtighed

• Tåler barske vejrforhold og opretholder alligevel glans

• BÜFA®-ISO-Gelcoat 3000 er kompatibel med REACH

Fordele i produktbearbejdningen

• Hurtig og omkostningseffektiv behandling

• Fjerner behov for sekundær efterbehandling

• Hånd applikation (BÜFA®-ISO-Gelcoat 3000-H): Kan anvendes i én arbejdsgang!

• Spray applikation (BÜFA®-ISO-Gelcoat 3000-S): God stabilitet, ingen adskillelse af pigmenter

Procesmetoder

• Hånd og spray-applikationer

• Tilgængelige kvaliteter: Gelcoats såvel som topcoats

Resultater af forvitring i henhold til EN ISO 4892.2

For yderligere information, kontakt gerne Monofiber på tlf. 4485 0500 eller mail.

 

 

Tilbage